donderdag 19 april 2012

Spion voor Rusland

Gelukkig stellen we nog wat voor op het wereld toneel. dat is de conclusie die we mogen trekken uit het feit dat er een ambtenaar is gearresteerd op verdenking van het verkopen van staatsgeheimen aan Rusland.

Hoogste prioriteit zijn we niet voor de afdeling ‘niet geheel normaal verkregen informatie van bevriende naties, van het Groot Russische Rijk. Krijgen de VS gewoon zoals het hoort bevallige en gewillige spionnes toegestuurd en worden in Engeland overlopers middels origenele medicijnen minder spraakzaam gemaakt, wij moeten het doen met ordinaire omkoping. Het gaat om een ambtenaar van BZ. Een maandelijks vast bedrag was genoeg voor het verkopen van onze meest geheime verstopte informstie. Waarschijnlijk was dit vaste bedrag afdoende om de standplaats voor de caravan in Oude Pekela te bekostigen. In die orde van grootte zullen we het maar zoeken. Fraai is dat.

Niet dat er zulke spectaculaire geheimen van eigenaar gewisseld zullen zijn. Poetin kan zich nu verheugen in het recept van Haagse Hopjes en welke auto’s er in de garage van Wesley Sneijder geparkeerd zijn. Wellicht dat men in het Kremlin ietwat teleurgesteld is maar ik wil wel met klem een oproep doen:

Lief Rusland en met name het gedeelte verantwoordelijk voor het verkrijgen van staatsgeheimen, volgende keer hebben we echte staatsgeheime geheiemen(de visstand bij de Oosterschelde is echt heel erg een staatsgeheim), sturen jullie ons dan ook zulke spionnen?



Alvast heel erg bedankt, namens de Nederlansche bevolking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten