maandag 25 april 2011

Subtiele Hummer killer

Vandaag nemen we een kijkje in de Russische auto-industrie. Iedereen kent wel de bekende merken Lada en wellicht Wolga. Daar gaan we het vandaag niet over hebben, nee de Russische auto-industrie brengt op het moment nog iets veel verfijnder en stijlvollers voort; de Dartz Prombron.



Bekomen van de schrik? Kijk naar de verfijnde lijnen en de sierlijke details. Ondanks het hoge gewicht (+/- 4000 kg) is het de bouwers toch gelukt de auto een subtiele coupe lijn mee te geven. Waarom zou u voor deze auto kiezen, als de volgende boodschappenwagen? In de eerste plaats omdat een Hummer of Range Rover verschrikkelijk burgerlijk en saai is. Daar heb je met deze Dartz geen last van. Daarnaast beschikt de Dartz over volledige bepantsering volgens het capsule concept. Dat wil zeggen dat je als gemiddelde bananenrepubliekdictator beschermd bent tegen bernbommen, kogelregens van verschillend kaliber en wellicht ook tegen NAVO vliegtuigen. Ook handig voor maffiabaasjes en andere uit de gratie geraakte publieke personen. Verdere specificaties: V8 met 450 PK en 850NM, benzine verbruik van 1 op 3 en wellicht nog wat raketwerpers hier en daar. Maar waarom zou je de standaard versie bestellen als je nog bijzonderder kan zijn met een special version van de Dartz Prombron? Hieronder verschillende special editions met voor elk wat wils!

Dartz Prombron Black Russia China Edition

Kijk dat is tenminste een naam voor een auto, leuk typeplaatje ook. Voor alle Chinezen die een zwarte auto nodig hebben met 22inch velgen, kogelwerend glas en een uitlaat van wolfraam (waarom, waarschijnlijk om het kan!). Verder is de binnenkant extra bepantserd/ bekleed met kevlar en is er een duur audiosysteem geïnstalleerd. Ideaal als je wilt genieten van goede muziek maar niet gestoord wilt worden door rebellerende Tibetanen, opstandige kungfu monniken of andere boze babipangangbereiders.

Dartz Prombron Monaco Red Diamond 4TW Edition

Toch wel het toppunt van verfijning deze variant. In zeer subtiel rood uitgevoerd, de ramen zijn met goud bekleed en op verschillende plekken zijn robijnen en diamanten ingelegd. Maar de mooiste optie die deze auto bezit is toch wel dat de binnenkant bekleed wordt met walvispenisleer?! (1. Waarom? 2. Wie verzint dit? 3. Belangrijker uiteraard, welke walvissoort). Deze versie is dan ook zeker geschikt voor Greenpeace enthousiastelingen, milieudefensie fans en sea sheperd dreadlockjes.

‘Iron Diamond Edition of L4P Ladies.Only’

Wederom een prachtige type naam en zoals de naam al aangeeft is deze alleen voor de dames bedoeld. Vandaar ook dat deze variant is uitgerust met verschillende camera’s rondom de auto voor het inparkeren en een kortere wielbasis. Alles om de dames te helpen met inparkeren, zou behulpzaam en meedenkend zijn de Russen! Verder is het vermogen opgeschroefd naar 999pk en worden er maar 10 gebouwd. Als extra cadeau krijgen de dames er een vibrator bij (uiteraard ook een zeer speciaal slick model) wat dat met de auto te maken heeft is mij een raadsel maar waarschijnlijk is de Russische gedachte Auto + girl = vibrator. Edoch, heb je ook moeite met inparkeren en weet je trillende giften te waarderen dan is deze variant het overwegen waard!

Koop wodka = krijg auto

Het is mogelijk om de dartz helemaal voor gratis te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een flesje RussoBaltique wodka te kopen. Waarschijnlijk niet te krijgen bij uw eigen slijterij maar desondanks de moeite waard, als was het maar om de fles. Wat is er nu Russischer om in deze stijlvolle creatie rond te rijden en ondertussen te nippen aan wat goed wodka. Prijs voor een flesje is niet bekend maar gaat waarschijnlijk richting de 1 mio (maar dus wel met gratis auto!), net als de overige varianten. Heeft u zelf ideeën om de auto te verfraaien, schroom niet alles is mogelijk. Jacuzzi’s in de achterbak, boodschappenmandjes of cuphouders, alles is mogelijk. (staat overigens op de shortlist voor een VVADW test)

Hier nog een video van de Dartz in natuurlijke habitat:


Ten slotte een link naar een video van het heerschap aan wiens brein deze creaties zijn ontsproten. We zien hem in zijn fabriek, met een flesje wodka en persoonlijk assistente. Geheel representatieve Russische zakenman! kijk hier voor de video

2 opmerkingen:

  1. Interessant! Ik mis de prijslijst......!

    Ga vooral zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. anoniem zei: ik mis niets!

    prachtwerk

    de dikke en v

    BeantwoordenVerwijderen