dinsdag 5 april 2011

Hotel Volgograd

Welkom in Hotel Volgograd! Omdat het waarschijnlijk de eerste keer is dat u in ons hotel verblijft zal ik u een rondleiding geven door het hotel en uitleg geven over onze rijke geschiedenis! Zodra u de foyer betreed ziet u al het eerste teken van beschaving, de keurig in ouderwets pak gestoken kofferdrager. Maar wees gerust! Hij ziet er dan misschien wel uit zoals zijn westelijke collega’s, hij is een Rus en doet dus niets voor u, want zijn telefoon is belangrijker, uiteraard. Nadat u door de deur (die u dus zelf opent, in plaats van de persoon die er geld voor krijgt) bent binnengekomen komt u in onze onlangs gerenoveerde foyer. Absoluut stijlvol met een overdaad aan marmer, donker hout en dik tapijt. In de foyer ziet u dat wij nooit iets kitsch inrichten nog met overdaad het interieur inrichten.

Gaat u de trap op richting de kamers dan zult u zien dat wij als onze spaarcentjes gestoken hebben in de foyer en voor de rest van het hotel bezuinigd hebben op het onderhoud van de afgelopen 40 jaar. De gang die naar de kamers leidt is smaakvol en op de vloer ligt een nostalgisch tapijt uit de jaren dat Stalin nog geen snor had. Let ook op de details zoals de vouwen waar je over struikelt en de prachtige slijtplekken. Komt u des nachts aan dat zult u ervaren dat een tocht naar de kamers avontuurlijk is omdat sommige lampen gesneuveld zijn na 35 jaar trouwe dienst. De gang is verder voorzien van afbladderend bloemetjesbehang waar zelfs de grootste optimist treurig van wordt.

Doet u de krakende deur open naar uw kamer dan ziet u dat een kleine ruimte toch zeer functioneel kan zijn. Op een bijzonder klein oppervlak hebben we 2 bedden, een tafel, een bureau en enkele stoelen weten te plaatsen. Ruimte voor beweging is daardoor ietwat beperkt maar daarentegen heeft u wel een prachtig uitzicht op de binnenplaats van het hotel alwaar we een prachtige verzameling oud ijzer hebben tentoongesteld. Door een special laag op de ramen kijkt u retro en wazig door de ramen. Uiteraard zijn de kozijnen voorzien van een retro look met afbladderende verf en grote kieren.
Het bed is uiterst comfortabel… afgeleverd 56 jaar geleden en moet nog steeds goed liggen. Het matras is zacht waardoor u goed steun ondervindt van de houten plank onder u. de dekens zijn van goede kwaliteit taaie schapenwol en zijn slechts enkele kilo’s zwaar.

Dan de ruime badkamer. Naast een toilet en wastafel beschikt de badkamer over een douchegordijn en een doucheachtig iets en dat alles op slechts 2 vierkante meter! Het is de bedoeling om de douche zelf vast te houden, u ondertussen in te zepen, terwijl u er ondertussen op let om de straal niet richting wc of richting slaapkamer te houden. Extra armen kunnen helaas niet bijgeleverd worden. Uiteraard beschikken we over verwarmd stromend water, meestal na al 10 minuten!

Ik hoop dat u een prettig, aangenaam en comfortabel verblijf heeft in ons hotel. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons bereiken bij de receptie, behalve als we pauze houden, zo’n 6 keer per dag, of als we druk zijn, de rest van de tijd. Voor klachten is ons niet aanwezige manager niet bereikbaar op zijn nummer en wilt u een taxi dan kunnen we u hierbij uiteraard niet assisteren. Namens de gehele staf van het Volgograd wensen we u een prettig verblijf!

3 opmerkingen:

  1. Een groot genoegen dit bericht te lezen! Het bleef bij mij niet bij grimassen. Prachtig prachtig werk.

    Gratuliert zum Geburtstag! Dat er nog minstens 80 mogen volgen!

    Vader der Niecken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enorm aan het genieten lees ik! Klinkt alsof je weer even 'thuis' ben gekomen.. Weer terug in het land wat veel verbazing teweegbrengt bij jou, en via jou bij ons.
    Enjoy reading it!

    Hasta luego..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thanx, graag wat minder tussenpozen tussen je rake teksten!

    BeantwoordenVerwijderen