woensdag 28 oktober 2009

vvadw testrapport Volgogradski cognacski

Onderwerp: Cognac uit Volgograd

Verpakking en uiterlijk: Deze Cognac is geproduceerd in Volgograd zelf en derhalve dient deze amberkleurige substantie zelf opgehaald te worden bij het productiepunt. Ook voor verpakking dient men zelf te zorgen. Zo kan het zijn dat deze donkergoudgele nectar vervoert wordt in een 5 liter fles, voorheen nog in gebruik als waterdrager.

Smaak en ervaring: Ten eerste een korte opmerking over cognac aan deze zijde van de Alpen. Zowel de smaak als de textuur is geheel anders dan haar Franse evenknie. Denk niet dat men deze cognac zacht wiegend opwarmt noch dat deze gedronken wordt door bejaarde heren in ribbroeken en hoornen brillen. Neen, deze cognac smaakt uitbundiger, frivoler zelfs.

Er zijn tonen te proeven van honing, kaneel en een iets zilte hint van steppegras. De kleur is donker, amberkleurig, lichtjes troebel maar zeker levendig.

De smaak is intens en een weid palet van smaken ontvouwt zich onder het gehemelte. De eerder genoemde zoete tonen, worden aan rechterzijde vergezeld door een stevig bos hout en aan linkerzijde houd het steppegras het geheel in balans. Al met al een gebalanceerde smaak, waarbij de genieter de kans krijgt om een keur aan smaken te proeven die alle goed in balans zijn.

Eenmaal aanbeland in de slokdarm komt het krachtige en volbloed karakter naar boven. Niet geschikt voor de herensociëteit van Wassenaer noch voor de Yemenieten (daar zij het gebruik van alcohol in het geheel afwijzen).

Verzadigingspunt: Na een 5-liter fles kan men stellen dat er enige verzadiging op zou moeten treden.

Eindoordeel: kracht en karakter

Cijfer: 8,5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten