maandag 14 september 2009

zwembadmode 2009

Voor iedereen die zich als Russische badgast anno 2009 wil kleden volgt hier een bindend advies.

Voor de heren:

Op de boulevard: om echt indruk te maken is het zaak om zowel de bermuda als het T-shirt (of blouse) in een zo druk mogelijke print te dragen, met zoveel mogelijk kleuren. Daarbij geldt de regel dat de bermuda en het T-shirt zoveel mogelijk van elkaar moeten verschillen zoveel in dessin als in kleuren. Een mooi voorbeeld is een blauw/ paars shirt met spinnenwebprint en een bermuda in bruin oranje Hawaï motief. Mouwloze shirts mogen wel, mits de drager niet beschikt over gespierde armen. Eenzelfde geldt voor driekwart broeken. Sandalen behoren alleen dan tot het flaneeruniform als ze van bruin leder zijn, gevlochten of geweven zijn en met witte sokken gedragen worden. Accessoires zijn kleine tasjes voor de papieren, bij voorkeur schuin over de borst gedragen en een zonnebril, niet passend bij de haardracht.

Op het strand: dit jaar is het makkelijk voor de heren, alles mag namelijk als de badmode maar niet past bij de buikomvang van de drager. Alle zwemslips van voor 1986 zijn dit jaar in en dienen in een zo klein mogelijke maat gedragen te worden. Accessoires mogen zijn een belachelijk hoedje en verplicht flesje bier, nonchalant gedrapeerd in de rechterhand. Let wel; het flesje bier dient altijd meer dan halfleeg te zijn.

Voor de dames:

Op de boulevard: om te beginnen de schoenen, die moeten verplicht voorzien van hakken van minimaal 15 centimeter, waarbij de draagster het meeste lof oogst als deze in een punt toeloopt. Plateauzolen zijn optioneel maar alleen bij een minimale dikte van 10 centimeter. Koop het liefst een schoen in een zo fel mogelijke kleur, zuurstokroze, gifgroen en glitterend zilver doen het erg goed dit jaar. De kleding dan. Koop altijd 3 maten te klein, of zorg er in ieder geval dat de kleding absoluut niet losjes over het lichaam gedrapeerd kan worden. In dit geval gaat vorm ver boven functie (vorm is hier dubbel te interpreteren) . Rokjes zijn erg in deze zomer, broekjes waren van vorig jaar. De enige stelregel bij het dragen een rokje is dat deze het stuitbeen bedekt. Voor de rest mag alles! Het topje is bij voorkeur laag uitgesneden aan de bovenkant en laat de navel, of eigenlijk de hele onderbuik onbedekt. Daarnaast is teveel stof aan de rugzijde uit den boze! Wat draadjes om het geheel bij elkaar te houden is ruim voldoende. Laat het liefst zo veel mogelijk van je BH/ bikini zien, hetzij aan de voorzijde, hetzij aan de achterzijde. Wil je er echt bij horen zorg dan dat zowel het topje als het rokje van doorschijnende stof zijn. Voor de echte fashionista’s: draag je doorschijnend dan liefst de lingerie in een donkere kleur en de overkleding in een lichte kleur zodat dat extra goed opvalt. Haardracht is deze zomer simpel. Zorg dat je een pony heb die het hele voorhoofd bedekt tot net boven de ogen en die recht is afgeknipt. Accessoires zijn een zonnebril waarbij de enige voorwaarde moet zijn dat die groter moet zijn dan je eigen hoofd, een tasje in dezelfde felle kleuren als je schoenen en een vriendje (niet verplicht) aan je rechterhand.

Op het strand: less is more dit jaar. Probeer met zo min mogelijk badmode zoveel mogelijk lichaam te bedekken. Heb je geen string als zwembroek hebben, geen nood, zorg er dan gewoon voor dat je de overbodige stof van je zwemslip in je bilspleet stopt, dan creëer je hetzelfde effect. De bandjes van de bikini dienen deze zomer op een onmogelijke manier omgeknoopt te worden onder de oksels in plaats van om de nek. Hiervoor zorg je ervoor dat je geen twee witte lijntjes krijgt rond je nek. Hoe te allen tijde je zonnebril op, ook als je gaat zwemmen! Als je gaat zonnen, kun je zorgen dat je benen extra bruin worden door op je rug te liggen en dan je benen te spreiden. Je zult zien dat de binnenkant van je bovenbenen een stuk bruiner zijn dan zonder deze handige tip! Ook op het stand draag je alleen hoge hakken. Eventueel een fles bier in je rechterhand mag wel maar niet tegelijk met je mobiel.

Met deze tips weet je zeker dat je zeer hip, modebewust en uiterst smaakvol bijloopt deze zomer op je strandbestemming!

1 opmerking:

  1. I can totally see it for me.. It already hurts in my imagination! De glitters, hakken, inimini bikinis, prints met daarboven een oostblok-hoofd.. Tnx for describing it so duidelijk.. :)

    BeantwoordenVerwijderen