dinsdag 29 september 2009

Het Amerikaanse raketschild

Prachtig voorbeeld van Russische publieke opinie.

Zoals (bijna) iedereen wel weet heeft President Obama laatst het besluit genomen om het raketschild niet te plaatsen in Europa (http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/9/17/vszietafvanraketschildeuropa.html ). Hoewel bijna iedereen, zo niet iedereen positief reageert op dit nieuws zijn er toch een aantal Russische individuen die niet zo blij zijn met dit besluit.

Waarom vraagt u zich af? In het Russische denken kan het niet zo zijn dat iets voor niets gedaan wordt, zeker niet als aartsvijand Amerika iets onderneemt. Alles, in het Russische denken, MOET onderdeel zijn van een groter plan. Dus als er een positief (zowel voor Amerika als Rusland) besluit genomen wordt, zonder dat er een duidelijke strategie achter zit dan MOET het een onderdeel zijn van een groter plan om de positie van Rusland te ondermijnen.

Als het plan was om het raketschild te verwijderen dan gebeurd er niets voor niets en heeft Amerika heftig onderhandeld om daar iets voor terug te krijgen, wat uiteraard niet aan het publiek geopenbaard wordt. Aldus is het niet plaatsen van het raketschild het bewijs van een alomvattende strategie om de positie van Rusland te ondermijnen, zo niet te vernietigen.

Een andere theorie is de volgende: de reden dat Amerika ineens zo meegaand is in de relatie met Rusland is vanwege de overduidelijke reden om Rusland van binnenuit te corrumperen en zo de vernietiging van de Russische staat te bewerkstelligen. Dit als nieuwe strategie in plaats van de oude oost/ west tegenstelling welke overigens hetzelfde doel had.

Eigenlijk is het allemaal heel makkelijk. Alles wat Amerika doet, zowel negatief als op het oog positief, is onderdeel van een groter en al omvattend meesterplan om Rusland ten val te brengen. Wie het tegendeel beweert is duidelijk geïndoctrineerd door de westerse media.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten