woensdag 13 mei 2009

VVADW testrapport Skyy Vodka

Onderwerp: Skyy Vodka

Verpakking en uiterlijk: het kostelijk vocht is verpakt in een hippe blauwe fles. Een ranke, opvallende en elegante verschijning in het vodkaschap. Een waardig omhulsel dat functie met schoonheid combineert.

Specificaties: De Vodka komt uit dat stuk grond aan de andere kant van de oceaan, waar voorheen inlanders op bizons joegen. Meer specifiek uit San Fransisco, de stad met de Golden Gate bridge.

De vodka is 4 keer gedistilleerd, want waarschijnlijk zijn ze aan de andere kant van de oceaan niet gewend aan de waarachtige smaak van Vodka. 4 keer beloofd een zachte smaak en betekend ook dat sky bijzonder geschikt is als mixdrank voor cocktails.

Smaak en ervaring: gekoeld het lekkerst, vandaar dat uw vieze voorzitter de drank enige uren voor de test in de koelkast heeft gedeponeerd. Na de gebruikelijke woorden van dank en de toast wordt het glas in een keer geledigd. Een zeer soepele wodka die als een naar binnen glijd als ware het een sjoelsteen met kracht geschoven. Hij mist de warmte als het op weg is naar de maag. Het tweede glas geeft meer ruimte om de smaak beter te omschrijven. Hoewel overduidelijk een vodka mist het de kracht en uitgesprokenheid om lang herinnerd te worden. De 4 distillaties zijn er overduidelijk een paar teveel.

Verzadigingspunt: drinkt als limonade maar qua smaak zijn 2 a 3 consumpties voldoende. Liefst aan het eind van de avond, als de smaakpapillen wat minder alert zijn. Eventueel als mixdrank.
Eindoordeel: mooie verpakking, mist karakter.

Rapportcijfer: 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten