dinsdag 28 april 2009

twee weken met Zwitsers en muziek


Het waren twee bijzondere weekjes, met Zwitserse gasten. Het grappige was dat het een soort fanreizen waren waarbij er muzikanten meewaren. De eerste week hadden we de eer om het wereldberoemde Brixentaler Edelweiss duo aan boord te hebben. Grappige naam overigens want ze waren met z’n drieen. Denk aan drie, iets gezettere mannen, met krulsnor, een accordeon en twee gitaren. De hele avond zijn we op onvervalste jodelmuziek getrakteerd. Iedereen die mijn muzikale voorkeur kent weet dat ik zeer groot fan ben en ik kon dan ook bijna alle nummers meezingen. De bandleden zorgden voor een grootdeel van de alcholconsumptie, al moet ik zeggen dat de rest er ook wat van kan. In het algemeen hebben de Zwitsers aan boord het volgende drinkschema: na het ontbijt begint de dag rond 11 uur met een aperot, in de regel wijn, bier of campari. De lunch is een 4-gangendiner, waarbij uiteraard een wijntje hoort. Dan in de middag is het tijd voor een middagborrel, zo rond 4 uur. Meestal ontaard dat in het tot aan het diner aan de bar zitten. Dan het diner, waar er uiteraard weer een fles wijn klaarstaat. Vlak na het diner mag een jenever ingeschonken worden. Als de band begint te spelen dan drinkt iedereen zijn favoriete drankje en gaat genieten van de wonderschone en immer zuivere klanken van het Brixentaler duo/Trio. 

Vorige week hadden we een jazz/bluegrass band aan boord. Denk aan 5 oude mannetjes, een jonge jongen en een meisje dat af en toe meezingt. Instrumenten zijn een banjo, drums, klarinet, trompet, trombone en contrabas. Fantastisch om te zien hoe ze helemaal opgaan in de muziek. Sommige zijn al 75 maar spelen kunnen ze nog steeds als de beste. Als er gezongen moet worden zijn er 2 mannen met een stem die je bij een grote zwarte neger verwacht. De fans die mee waren, bestonden voor een groot deel uit de beter gesitueerden, en dat was ook te zien aan de bestedingen. Zeer aardige mensen, vriendelijk, voorkomend en immer beleefd. Ik mag de Zwitsers wel. Ze weten hoe te genieten van het leven en hebben daarnaast nog een zeer aardige inborst. Oh ja, de zangeres was trouwens een geval apart, maar wellicht daarover later meer.

 De routes die we met deze 2 groepen gedaan hebben zijn: Rondje noord Nederland, waarbij Kampen, Franeker, Sneek, Texel, den Helder, Alkmaar en Amsterdam aangedaan worden. Vooral het gedeelte tussen Alkmaar en Amsterdam is prachtig vanaf het water. Zaandam, Zaanse schans etcetera. De andere route is Amsterdam, Keulen, Koblenz, Rudesheim, Mainz en Straatsburg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten