vrijdag 15 januari 2016

Voorbereiding

Het is vrijdagavond en alle huwbaren (M/V) maken zich op om zich te bewegen voor de paringsdans, ook wel bekend als ‘daten’.

Ter voorbereiding hierop zal de gemiddelde Nederlandsche vrouwspersoon ongeveer 1 minuut 23 seconden besteding aan haar uiterlijk. Het kapsel is immers toch al kort pittig geknipt en zit altijd goed (lekker makkelijk). Make up (naturel look) en bijzondere kleding is nergens voor nodig (hij moet me nemen zoals ik ben). Kortom, presteren op de toppen van haar kunnen om de beste versie van haarzelf weer te geven.

Hier had een grappig bedoelde foto moeten staan van een Nederlandse vrouw met kortpittig kapsel maar deze terreur zal ik u besparen. Zelfs ISIS is niet zo wreed. 

Dan de Russin. In een welhaast militaire operatie bereidt ze zich voor op een ontmoeting van het andere geslacht. Het kan immers maar zo leiden tot het één, wat weer leidt tot het ander, wat uiteindelijk moet leiden tot het doel van iedere Russische vrouw; de echt.

Voorbereidingstijd: 7 uur
Bewijsstuk A: onderstaande video geeft een vrij realistisch beeld van de voorbereiding en moeite die  gemiddelde slavinnetjes doen om  zo ‘nonchalant’ mogelijk voor de dag te komen maar ondertussen wel alle sterke punten te benadrukken.


In chronologische volgorde komen voorbij:

Vanaf 1.04 een nuchtere realisatie van het feit dat de eerste ontmoeting aanstaande is. De arme jongen weet niet wat hem overkomt. Als een weerloos en blijmoedig zeehondje wacht hem een genadeloze ijsbeer na een lange en hongerige zomer. Het is niet slechts een date, het altaar is niet meer ver weg en het enige wat nu nog moet gebeuren is de voorbereiding daarop.

1.23. het is tijd voor het kiezen van de uitdossing. Welke keuze benadrukt de sterke deugdelijkheden zo, dat ze aanwezig zijn maar dat niet opvalt dat er is over nagedacht. Bovendien gaan we naar een schilderijententoonstelling en blijven klasse en stijl van het grootste belang.

2.07. het laatste onderdeel van de kleding komt niet in de eigen garderobe voor. Vriendin A wordt ingeschakeld. En na korte doch zeer overtuigende uitleg van de urgentie van het probleem zijn de hoge hakken geregeld. Uiteraard Louboutins, want we zijn tenslotte geen paupers.

2.24. Reguliere voorbereiding en het resultaat begint al redelijk vormen aan te nemen.

3.00. Vriendin A, net nog bevorderd tot bruidsmeisje moet het nu ontgelden. De beloofde Louboutins kunnen niet geleverd worden. Na wat verwensingen (“ik hoop dat je een man krijgt, zoals ik mijn Louboutins (niet) krijg”) is een alternatief voorhanden.

3.21. Vindingrijkheid en improvisatievermogen zorgen ervoor dat zelfs de grootste tegenslagen overwonnen worden. Dit is immers Rusland, tegenslagen comes with the job.

4.21. de realiteit slaat ongenadig toe. Er moeten huishoudelijke taken verricht worden (brood halen). Er moet brood komen want oma heeft de oorlog overleeft (ijzeren redenering) maar onze jongedame is niet te spreken over de doorgegeven genen van moederszijde, in het bijzonder die aan de achterzijde. Gelukkig biedt ook hier (zoals altijd) moederlijk hulp uitkomst.

5.00. Alles is gereed voor de date. Zelfs de laatste tegenslagen worden overwonnen.
Moraal van het verhaal.

Voor de heren, Waardeer de moeite die in de optuiging gestoken wordt (ten oosten van Berlijn tenminste) en deel eens een compliment uit (houdt er tevens mee dat deze minzaam in ontvangst wordt genomen maar dat heurt erbij).

Dames: werp het lekker makkelijk in de dichtstbijzijnde afvalbak van een willekeurige hamburgerbakker,  doe eens aan culturele uitwisseling en steek wat op.

Ter leering ende vermaeck: eerder schreef ik ook al over de band Leningrad. Een meer literaire uitleg vindt u hier




Geen opmerkingen:

Een reactie posten