zaterdag 15 september 2012

VVADW testrapport Hollandsche wodka van Rutte & Zn

Onderwerp: Voor dit testrapport is gekozen voor een uit de klei getrokken wodka van Hollandsche bodem. Rutte & Zn zijn de fabriceerders, al heeft de tester het idee dat het vooral de Zn zijn geweest daar Rutte het te druk had met demos en de daarbij behorende perikelen.

Verpakking en uiterlijk: Daar wij voorzichtig zijn als het gaat om wodka van buiten het Slavische gebied en eendachtig zijn aan het calvinistische gedachtengoed hebben wij gekozen voor de kleinste variant van 50ml. Bekijken wij het geheel dan is de duidelijke en nuchtere aanpak het eerste wat opvalt. Een groot opschrift met VODKA siert het etiket. Het lettertype is licht slavisch van inslag en dat is tegelijk de enige opsmuk van het geheel. De Zn van Rutte ware vooral druk met het bereiden van dit elixer en niet met de verfraaiing van de verpakking, wat zeer in het voordeel van de Zn spreekt.

Smaak en ervaring: Hoewel geproduceerd achter de dijken, uit de klei getrokken en met nuchterheid en noeste arbeid vervolmaakt is dit brouwsel en de eerste kennismaking daarvan uitermate verfrissend. In de verte kan men een kleine oprisping van zoetheid ontwaren. Licht verbaasd van zoveel vreugde van bedaarde bodem neemt een kleine tinteling bezit van het gehemelte. In ieder geval kan men met vreugde stellen dat de volle garven van het land zich dienstbaar opstellen ter meerdere glorie van het genot en zodoende graan zijn zinvolle invulling geven.

Ook bij nadere bestudering blijft een gerieflijkheid het gehemelte bestoken.Een volle, rijke en rijpe smaak zorgt voor vreugde en een licht gehuppel van de ziel.   

Verzadigingspunt: Hoewel wodka in principe in veelheid gedronken dient te worden blijft dit een wodka van net achter de duinen en daarvoor kan een zuinige 2 eenheden volstaan.

Eindoordeel: Aangenaam verrast door de onverwachte rijk palet aan smaken van deze polderwodka kunnen we niet anders dan dit belonen met een 8. Daarnaast een +  voor de tinteling die achterblijft lang nadat de wodka is verdwenen.

Wij hebben gesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten