dinsdag 8 december 2009

Volgograd update nummer 6

Eindelijk heeft ook de winter hier toegeslagen. Overdag is het een aangename min 7 en des nachts is het rond de min 10. Overigens is deze temperatuur weer tot stand gekomen door een sprong van 5 graden boven nul naar min 7 in een dag. Nu merk je ook goed dat je op de steppe zit want er waait een ietwat minder aangename snijdende wind.

Het animatieteam van de campus probeert elke week weer nieuw vermaak te organiseren. Afgelopen week was er een gezellige brand georganiseerd om 4 uur ’s nachts. Kort ervoor was er nog een brandoefening gehouden, dus alles liep op rolletjes maar niet heus. In plaats van een aanhoudend alarm af te laten gaan (zoals gebruikelijk) werd er een kort alarm gegeven met een mededeling erachteraan. Het klonk meer als een nieuwe aanbieding bij de HEMA, dan dat de wereld verging. Uiteindelijk viel de brand reuze mee, ik heb nog wat rook kunnen spotten maar daar bleef het bij. Wel waren er 7 brandweerwagens uitgerukt en ook ramptoeristen waren aanwezig om het waanzinnige inferno met eigen ogen te kunnen zien. Aldus 2 uur lang buiten gestaan in redelijke kou en er zijn nu weer een hoop nieuwe controles in de kamers. Immers, wortels (en alle andere zaken) die op een balkon bewaard worden kunnen licht ontvlambaar zijn en zijn derhalve verboten!

Binnen korte tijd verlaten een hoop internationale studenten de universiteit en daarom was er afgelopen vrijdag een internationaal maal georganiseerd. Chinese eieren (een uur lang in thee gaargekookt), Hongaarse pannenkoeken, Oostenrijkse hartige pannenkoeken en Koreaanse salade waren enkele onderdelen van het menu, net als Russische wodka overigens. Naar wat ik begrepen heb wordt het komende semester wat minder internationaal.

Meest bijzondere gerecht was toch wel fruitsalade met mayonaise. Overigens is mayonaise een bijzondere passie van de Russen en daarom dat ik er wellicht een hele blog aan wijdt binnen korte tijd.

Het Koninkrijk der Nederlanden poog ik te te bezoeken vanaf 1 januari. Bestellingen voor Kaviaar, bontmutsen (wit !), borstbeelden van Lenin of Stalin (Putin tot op heden helaas nog niet beschikbaar), Wodka (in 487 soorten) of uw eigen Natasha (verkrijgbaar in de maten B - D in de kleuren platinablond, kastanjebruin of ravenzwart en altijd inclusief hoge hakken) kunnen per direct geplaatst worden.

1 opmerking:

  1. Beste Jonathan, bedankt voor het bericht dat weer een inkijk geeft in een wereld die best ver van de onze staat.
    Heb ook je Kalmukkiaanse (en andere) foto's bekeken, bedankt voor het plaatsen want ik kijk er met plezier en interesse naar.
    Ik begrijp dat je binnenkort naar Nederland komt en allerhande waren aanbied. Volgen ook daar nog foto's van:)))
    Goede reis, hartelijke groet en all the best for 2010!

    BeantwoordenVerwijderen