woensdag 19 augustus 2009

vvadw testrapport Khortisya Wodka

Onderwerp: Khortitsya Wodka (de rode variant, met een vleugje karamel)

Verpakking en uiterlijk: eindelijk is het punt bereikt waar de wodkatesten een hoger niveau gaan bereiken. Het punt waar de waarachtige wodka’s getest worden uit de landerijen waar de wodka haar edele oorsprong vond.

Het spits wordt afgebeten door Khortitsya wodka, een van de bekendste Ukrainse wodka’s.

Schoonheid in eenvoud, zo is de fles het best te omschrijven. Niets meer dan de merkvermelding (in prachtig Cyrillisch schoonschrift) en de kleine toevoeging dat de toevoeging karamel betreft. Als enige uitspatting veroorlooft de fabrikant zicht geribbelde zijkanten van de fles. het zij hem vergeven.

Smaak en ervaring: al bij de eerste aanraking van de lippen komt de volle, rijke smaak aan de oppervlakte. Maar ten volle word deze wodka gesmaakt bij aanraking van het gehemelte. Vol en robuust edoch zacht en subtiel, eigenlijk het hele palet aan smaken licht besloten in een enkele teug van dit heldere en kostelijke vocht. Het vleugje karamel dat toegevoegd is geeft een liefelijke maar niet overheersende extra toevoeging aan de complete smaak. De dames zullen het subtiele zoetje zeker kunnen appricieren.

Verzadegingspunt: Zolang de consument nog de unieke smaak weet te herkennen geld geen verzadigingspunt.

Eindoordeel: na een aantal zeer matige wodka’s geproefd te hebben, voelt dit als thuiskomen; blijdschap en vreugde bij het proeven van een waarachtige wodka.

Cijfer: 9

2 opmerkingen:

  1. Hey Brother!
    Weer genoeg verhalen zo te lezen! Hier in korea is d nationale drank soju, wat dus een zeer lichte variant van wodka blijkt te zijn;)
    Het smaakt als waterige wodke, kost geen drol en er zit toch nog 20% in....

    Succes daar!
    Groetjes, Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha vakantieganger eindelijk in rusland aangekomen Is het daar nog een beetje uit te houden? ben met die verhaaltjes van jou wel weer wat wijser geworden, maar je loopt toch ook alweer wat achter met die verhaaltjes van je. Hoop dat je gauw die acherstand even in haalt. Tot horens en met zeer vriendelijke groet u nederlige dienaar de hulpkoster Sander.Ps er moeten trouwens meer kerken bezocht worden.

    BeantwoordenVerwijderen