donderdag 31 mei 2012

Zomerhit

De eerste nieuwe zomerhit is al gevonden! Een prachtig stukje crossover interculturele dinges tussen Rusland en de lage landen. De Slavische bijdrage is een vrolijk liedje over ‘onze buurman’ (nasj sosjed) uit de altijd vrolijke Sovjet unie. Het is geen hoogstaande compositie of wereldverbeterende plaat maar gewoon een monter liedje over een muzikale buurman die op allerlei verschillende tijden muziek maakt.

Het nummer uit 1968 vormt de basis voor een remix van Hollandsche bodem. Wie de precieze beatmixende grapjas is blijft in het duister maar gaat schuil onder de naam FTW. In ieder geval heeft het platenlabel van AfroJack en Sander van Doorn er wat mee te maken. Poëtisch als onze polderdraaiers zijn gebruiken ze het sterke refrijn met de diep melancholische tekst papadapapa als ruggegraat voor het liedje. Lardeer dat met wat drums & catchy retro grooves en je hebt de eerste dartele zomerhit al te pakken. Goed gelukt wat mij betreft:

Hier de mix van FTW: Da Bop





En hier het origineel:   



  

Overigens is dat wel een trend; oudere nummers remixen. Denk aan wie is Loesje, maar ook aan Vaya con Dios en natuurlijk de bekendste We no speak Americano

Geen opmerkingen:

Een reactie posten